Hoe kan een letselschade advocaat helpen?

schadevergoedingTijdens een ongeval kan u letselschade oplopen. Dat kan op het werk gebeuren, tijdens het deelnemen aan het verkeer of in het ziekenhuis tijdens een medische ingreep. In sommige gevallen kan u een schadevergoeding krijgen. Vaak vergoed door de verzekering van de tegenpartij. Het is dan wel belangrijk dat direct actie wordt ondernomen. Want hoe langer u wacht, hoe minder sterk uw positie wordt. In veel gevallen zal bijvoorbeeld door uw werkgever worden geprobeerd om het ongeluk te verdoezelen. Probeer hier niet te veel naar te luisteren, maar luister voornamelijk naar uw eigen lichaam en gevoelens.

Direct contact opnemen met een letselschade specialist

Neem zo snel mogelijk contact op met een letselschade advocaat bij u in de buurt. Ook online kunt u een scala aan advocaten vinden die u kunnen helpen. In sommige gevallen is het een goed idee om te kiezen voor no cure no pay. Zo hoeft er door u niet direct betaald te worden. De advocaat wordt dan betaald op het moment dat de zaak gewonnen wordt. Sinds begin 2014 is het voor letselschade advocaten mogelijk om op deze manier te werken. Andere advocaten mogen niet op deze manier te werk gaan. In Amerika zijn de regels heel anders, daar wordt deze vorm al veel vaker toegepast ook voor andere advocaten.

Waarom zouden advocaten dit doen?

letselschade advocaatMisschien vraagt u zich af waarom een advocaat op no cure no pay basis zou willen werken? Dan is een logische vraag. Sommige advocaten doen dit omdat ze iedereen willen kunnen helpen, ongeacht het budget. Want ook voor mensen met een kleiner budget is het met deze regeling mogelijk om hun gelijk en een eventuele schadevergoeding te claimen. Daarnaast kan een advocaat meer rekenen als hij op no cure no pay basis werkt. Hij krijgt dus meer dan zijn reguliere uurtarief. Dit kan uiteraard gunstig zijn. Dat zijn enkele redenen waarom een advocaat die zich specialiseert in letselschade op no cure no pay basis zou willen werken.

 

Comments are closed.